Rust

meer rust vinden, relaxen en aarden, doe-het-zelf instructies

 

laughing => health & happiness
gratitude => magic & miracles

always listen to the music in your heart

 

 

autogene training om goed te relaxen en tot rust te komen (10 blz, Schulz) Free download

 

STRESS CIRKEL DOORBREKEN info, tips, zelfhulp 

door HEALTH help, 16 & 17 april 2012

De stresscirkel doorbreken, ont-stressen, constructief opbouwen en herstellen van (chronisch) teveel stress? Stress tast je darmen aan, je slaapt niet meer goed, je bent prikkelbaar. En dat lijkt allemaal wel normaal te zijn, maar dat is het niet! Massaal negeren we de symptomen. Na 15 jaar stress zijn je bijnieren uitgeput. Geznd eten en voldoende rust zijn essentieel. 

 

gezndheid herstellen…

Bijna alle klachten/ziektes zijn i.h.a. terug te voeren op een overdaad aan stress.

     Er zijn factoren die door iedereen als stress worden ervaren. Er zijn ook factoren die onvermijdbaar zijn. De dagelijkse beslommeringen en ontslagen, scheidingen, ziekte, sterfte, etc... het kan wat veel worden voor een mens. Voedselbank nodig of zelfs (buiten je schuld) op straat komen, het gebeurt allemaal. Hoe houd je jezelf overeind?

     Bijna alle klachten en ziektes zijn i.h.a. terug te voeren op een overdaad aan stress. Toch gaat het er bijna nooit over hoe je stress kunt hanteren, verteren, ervan herstellen, jezelf gez☼nd houden door voldoende te ont-stressen...

     Eén van de belangrijkste remedies is: gronden (zakken in je lichaam, je verbinden met het hier en nu). Je denken benutten om datgene wat je als stress ervaart te ontkrachten (bijv. mbv RET) is iets wat bijvoorbeeld mensen met een hoog IQ bijna vanzelf al toepassen. Veel HIQs zitten juist veel in hun hoofd', waardoor ze grenzen die het lichaam aangeeft niet altijd waarnemen of bewust negeren omdat ... (vul maar in) … nu eenmaal even belangrijker is. Voortdurend je grenzen niet in acht nemen sloopt je.

Heart4Happiness | Hartcoherentie oefening door Sheila Nijman: Heartfulnessmeditatie, door dagelijks deze meditatie te doen reduceer je negatieve emoties en stresshormonen en maak je meer positieve gevoelens en gelukshormonen aan.

 

 

Je eigenwaarde herstellen…

     Misschien begint het wel allemaal met: "ik ben goed genoeg zoals ik ben" en "ik heb recht op de basisvoorzieningen evenals ieder ander". De schijnbare competitie hoef je dan niet meer aan mee te doen. Je eigenwaarde hangt ook niet meer af van je bezittingen, diploma's, aantal kinderen/ kleinkinderen of andere succesverhalen. Genieten van het kleine, onvoorspelbare momenten van geraakt worden in iets dat bijna weg schrompelt vanwege enorme verwaarlozing en ongeznde prioriteitenstelling. Wat is belangrijk voor je, echt belangrijk? Als het je laatste dag zou zijn, wat zou je dan willen doen, zeggen? Wie zou je nog willen zien? Waar zou je nog willen zijn?

'HEEL+AL-EEN'...
Er is een prachtige video van Jill Bolte Taylor, die heel duidelijk uitlegt dat er 2 hersenhelften zijn: één van het 'ikke ikke ikke', en de andere hersenhelft van "lala-land" zoals zij het noemt... het 'HEEL+AL-EEN zijn' zoals ik het noem. Zij pleit ervoor dat we met zijn allen wat minder het eerste en wat meer het tweede kunnen gaan benutten. NB: zij is hersenspecialist en kreeg een STROKE, vandaar de woordspeling STROKE of insight. Gek genoeg pakt niet iedereen deze boodschap op, daarom deel ik het nog eens. Zo'n mooie uitleg en zo belangrijk!

 

GRONDINGSOEFENINGEN

(naast: wandelen, stampen, dansen, kleien, tuinwerk, diep ademen, en zo je wilt: huilen, razen)

* gronden bij HSP + alg. uitleg: site

* Mariska Jag (Engels) over gronden: site

* Engelse uitleg, heel duidelijk (begint bij 0:30) video

* via 17 chakra systeem foto en uitleg

* Dr. Stephen Sinatra legt in 3 min. uit hoe je kunt gronden: video

* Staande oefening in 4:40 min levensboom video

* Grounding your  e n e r g y  in 7 min video

 

RELAX-OEFENINGEN

* Over ontspanningsoefeningen info en audio: bij gr♥tis oefeningen
* 4 oefeningen: audio free download 1. Uitleg Jacobson 4 min, 2. Spierontspanning Jacobson 18 min, 3. Geleide fantasie Schulz 4:33, 4. Geleide fantasie Schulz 14 min.
* hier en nu ontspannen (prof. dr. Jan M. Keppel Hesselink) 3:18 video
* spirituele oefening (Kim Vermeer) 2:51 video
* geluidloos voor op t werk a/d computer 3:21 video
* zelfhypnose diepte ontspanning 19:19 min video
* bodyscan (Mark Teijgeler) 15 min video
* liggende Zon meditatie 15 min video
* inslapen (Jeannette Bloemendaal) 16 min video
* informatie en oefeningen site

 

STRESS INFO

* Stress patroon doorbreken Heldere tips

* Hoe stress je brein letterlijk doet krimpen, overgevoeligheden teweeg brengt. Remedie: mindfulness en wandelen (vlgs Harvard). Artikel

 

HERSENHELFT DOMINANTIE

* welke hersenhelft is nu dominant... zie: dancing girl (onderaan)

(* dreamtime video )

 

DOE-HET-ZELF instructies

* Aartsengel invocatie onderaan deze blz: voor helderheid, genezing, steun, bescherming, bevrijding en meer.
* Ontspanningsoefeningen audio
* Healing Heart Meditation by Dr. Christiane Northrup: video.
Dr Mercola interviewing Dr. Christiane Northrup: video
* TAPPING SOLUTION by Nick Ortner and Louise Hay: Increase your affirmations by tapping the karate chop point (coming from EFT). video

* EFT without tapping (by Liv Delicious): video

(basiskennis EFT in boekje: Emotionele Vrijheids Technieken, Ankertjesreeks van uitg. Ankh Hermes.)

* 5 vinger ademhaling... video Voel je je niet op je gemak? Dr. Judson Brewer (arts+psychiater) adviseert te ademen terwijl je aandacht naar je vingers gaat. Op deze manier, beweert hij, zal je onrust in 1 minuut enorm afnemen.

Veel meer oefeningen en free downloads in het Engels:
scroll omlaag op de Engelse pagina
.

 

Now is the time to come to our senses! Detox your life, go natural.
Can't think of a better way to thank the earth and honour living creatures.

Get rid of all toxines in your life and surroudings!
Interesting message from Dr. Zach Bush: in English, NL subs video

Humanity now is the greatest disaster for the Earth. Light in the darkness ...
The perfect is meandering, looking for a way to come into existence.
Life is beautiful, adapts, always looking for the next solution.
verslag/ samenvatting...
Op dit moment is de mensheid de grootste ramp voor de aarde. Licht in de duisternis... Het perfecte kronkelt zich voort, zoekt een weg om tot bestaan te komen. Het Leven is prachtig, past zich aan, altijd zoekend naar de volgende oplossing.
0:00 Studie van Dr. Zach Bush, bekend internist en endocrinoloog, toont aan dat we af moeten van chemische landbouw en farmacie. Hij bepleit dat boeren en mega industrie gaan samenwerken aan een gezonde toekomst voor mens en planeet. Vind je de gezondheid van je naasten en de toekomst van de aarde belangrijk? Kijk dan svp deze video. Duurt 90 min. maar dan héb je ook wat. Interviewer Cel Bigtree van The Highwire gelooft dat déze discussie ons op weg helpt naar onze toekomst. Er komen oplossingen aan, een prachtige wereld. Hopelijk geniet u van dit bijzondere interview met Dr. Zach Bush.
Zach (samengevat): "Wat betekent het om mens te zijn? Als 19-jarige hielp ik bij geboortes in de Filipijnen. Dat leidde tot mijn studie medicijnen, waarvan ik de oppervlakkigheid ontdekte. Uiteindelijk zag ik in dat kanker nooit ontstaat door een gebrek aan chemotherapie, zag er geen heil in. Om in elk geval geen kwaad te doen (first do no harm?), ging ik werken bij een hospice in de palliatieve zorg, hoopte daar ook iets over het leven te leren. Van helpen bij geboortes (baby's) kwam ik bij 'de tweede' geboorte (heengaan) uit. Toen verliet ik het medische systeem om meer over het leven en voeding te leren, richtte een voedingscentrum op 10 j geleden. En 8 j geleden een biotechnisch lab voor het microbioom. Niet het endocriene systeem bestuurt het lichaam, maar het microbioom (het communicatie netwerk van bacteriën en schimmels in onze darmen)."
Del zegt: "Onze wegen kruisen elkaar wel eens. Jij lijkt me niet iemand die makkelijk voor het karretje te spannen is. Je hebt echt je eigen inzicht. Kun je jouw visie op COVID19 geven, waarvan we nu wereldwijd de gevolgen ervaren?"
Zach: "Gewoon het virus door de populatie laten gaan, dan zal het - net als voorheen - binnen 2 jaar verdwijnen. 2002: SARS. Toen ook zonder vaccin, we kregen immuniteit, of pasten ons aan, of het biologisch milieu was er niet meer gunstig voor. 2012: MERS. Binnen een jaar weg zonder vaccin. Het komt en gaat. Er wordt nieuws van gemaakt: SARS, MERS, COVID. Maar in 1976 was er een H1N1 epidemie vanuit varkens. Er zijn toen 12.800 nieuwe virussen geregistreerd, en dat zijn alleen de virussen die we hebben ontdekt! Waarschijnlijk zijn er nog wel 10.000x zoveel virussen. De genomische info in lucht, boden, water, kan niet eens met onze allerslimste computers gemeten worden. Dus, hoe denken we eigenlijk te weten dat er een 'nieuw' virus is?!? Je kunt dat helemaal niet weten. Er zijn 10 tot de macht 31 virussen in de lucht + 10 tot de macht 31 virussen in de oceaan + 10 tot de macht 31 virussen in de bodem. We zitten er middenin, absorberen genomische info via onze huid, ogen, oren, adem, systemen. Ver voor onze oorsprong zijn we onderdeel van dat genomische geheel. We zitten nu in het 6e Grote Uitsterven. Er hebben zich enorme rampen voltrokken op de aarde: opkomen en vervallen van continenten, gigantische klimaatveranderingen (van ijsplaneet via vulkanische uitbarstingen naar een met zwavel vergiftigde lucht. Onze aarde heeft een geschiedenis van allerlei rampen.
Op dit moment is de mensheid de grootste ramp voor de aarde. We moeten bewust worden van de vernietigende kracht door mensen en hoeven niet verbaasd te doen als het onze gezondheid ondermijnt. Hoe we de basale biologie manipuleren... het zou ons niet moeten verbazen als onze gezondheid instort!
11:11 Dit is wat je wetenschappelijk gezien kunt voorspellen. We zijn een kleine groep onderzoekers. Al moet de hele mensheid ten onder gaan, laten we dat dan doen met onze ogen wijd open en de schoonheid eren die daarin schuilt. Het leven is uitzonderlijk mooi! Virussen eveneens, als onze genomische taal. Virussen zijn geen onderdeel van ons microbioom, ook geen vijand. We moeten dat verhaal echt herschrijven... Leven is prachtig, past zich aan, altijd zoekend naar de volgende oplossing, en wel: via virussen! Zo is het altijd gegaan. "
Del: "Mss wat verwarrend voor de gewone kijker? Wat bedoel je met: ons is verteld dat virussen onze vijand zijn? Geneeskunde stopte middels vaccins toch maar mooi de mazelen, polio, pokken, zodat ze niet meer bij bosjes eraan stierven. Hoezo zijn virussen dan geen vijand? Hoe zou ik kunnen inzien dat virussen mooi zijn?"
Zach: "Stel er is een infectie (HIV/ AIDS, of een gewone tuberculose bacterie: bacillus, of COVID19)... door interactie met de microbe wereld beschrijven we een enorm ecosysteem aan ervaringen, als we gezond zijn, zich altijd aan stressoren aanpassend. Als een microbe toeslaat in een bepaald gebied, bijv. polio of HIV die zich enorm verspreid heeft, dat mensen zich w.s. eraan moeten aanpassen. Mensen absorberen de microbe, velen worden ziek, maar de aller meesten juist niet. HIV lijkt enorm ondergediagnostiseerd te zijn... ze vonden 42 virussen in bloed van 8000 totaal gezonde mensen, terwijl ze geen antilichamen hadden... ze vonden massa's asymptomatische HIV en Hepatitus C. Dat laat zien dat mircoben gewoon onderdeel zijn van onze dagelijkse biologie. Sporadisch vinden we immundeficiëntie, als er een disbalans is tussen in die 30.000 soorten bacteriën en weet ik niet hoeveel van de 5.000.000 schimmelsoorten van het menselijk lichaam, mogelijk nog een paar van de 300.000 parasieten. We weten eigenlijk nauwelijks hoe het lichaam zichzelf gezond houdt.
Maar, bij het Amerikaanse Darm-project in Afrika, zien we dat de Amerikanen rondlopen met slechts 10% v de benodigde darmbacteriën. Bij 90% deficiëntie in een ecosysteem komt er onkruid op, die alles overwoekert, net als in je achtertuin. Bij biodiversiteit bereiken we een homeostatische staat. Oerwouden hebben van nature biodiversiteit, maar als je daar Roundup met glysofaat overheen sproeit, dan verknoei je de boel en komt er onkruid op. De zaden daarvoor waren al wel in de omgeving, maar konden pas tot wasdom komen toen ze de gelegenheid kregen: het ecosysteem veranderde. Onkruid zelf is dus niet het probleem, maar zijn het symptoom van verdwijning van biodiversiteit. Dit geldt ook voor polio, HIV, andere infecties. Het onkruid en de microben zijn niet de oorzaak, maar wél onderdeel van de regeneratie voor het ecosysteem! Ze bouwen het myceleniumnetwerk en de levensintelligentie van de bodem weer op. Dat bouwt het micro ecosysteem weer op, waarna de gewassen weer gaan groeien. Als we niet meer ploegen en sprayen, en de natuur haar gang laten gaan, komen graslanden (waarvan we dachten dat zie al 200 jaar zijn uitgestorven) gewoon weer terug zonder dat we hoeven te zaaien. Het leven is afhankelijk van biodiversiteit. En we hebben een disbalans in het microbioom van de mens, als ie uit zijn natuurlijke homeostase is gehaald. We hebben water vervuild, biodiversiteit van graslanden verwoest, dode klei veroorzaakt, platgetrapte aarde waar je geen contact meer kunt maken met het leven in de bodem, daar begint de ziekte, de disbalans. Tuberculose is hier een goed voorbeeld van, ontstond pas toen de industriële revolutie op gang kwam, waarmee we in grote steden de ecologie uit balans brachten. Als je dan terugschakelt naar die natuurlijke staat, dan hebben lyme, polio, COVID19 nét zo'n rol om het ecosysteem weer op orde te krijgen als het onkruid in de achtertuin, voor het herstelproces. En toch leerden artsen en boeren resp. microben en onkruid te vernietigen, en dan vragen we ons af hoe het komt dat het almaar erger wordt? Nog meer vernietigingsstoffen toevoegen omdat het niet goed gaat, het leven verzwakt, nog minder gezondheid over... een vicieuze cirkel. En dan begrijpen we niet waarom chronische ziekten bij onze kinderen van 1,2 % naar 52 % is opgelopen sinds de jaren 60?! Wat heeft deze epidemie veroorzaakt in de afgelopen 50 jaar? We hebben onze kinderen en onze akkers beroofd van de biodiversiteit door de oorlog tegen het microbioom. Ons gebrek aan kennis over het leven heeft ervoor gezorgd dat we het leven verzwakken. De microben waren er altijd al, maar kunnen alleen de kop op steken als we ons systeem verzwakken. Wij mensen hebben nauwelijks invloed op de snelheid waarmee biodiversiteit zich ontwikkelt in virussen, zo snel vermenigvuldigen ze zich, en zo snel muteren ze, dat kunnen wij niet bijhouden. De natuur is fenomenaal! "
21:39 Del: "Is COVID19 gemaakt in een lab in Wuhan, is het een biowapen? Of ze willen in de laboratoria de evolutie van het virus 8.000.000x zo snel laten ontstaan dan de natuur zou kunnen. Is dat dodelijker of niet? Hoe zie jij dit allemaal?"
Zach: "Hebben we echt een pandemie? Op basis van de CDC data kunnen we met zekerheid zeggen: het is mild vergeleken met de eerdere longziekten de afgelopen jaar. De griep in 2017 was ernstig met een sterfte van 7%. Meestal ontdekken we niet (onvoldoende intelligentie er niet voor, geen zin om moeite voor doen) welk virus de verstikkingsdood veroorzaakt, al gebeurt dit elk jaar opnieuw. Áls het al als biowapen ontwikkeld zou zijn, hebben ze hun werk heel slecht gedaan omdat het effect zo mild is. Er zijn zeker mensen overleden met COVID19 in hun bloed, maar - zoals eerder uitgelegd - bij de genomen van de 8000 gezonde mensen zijn allerlei virussen gevonden w.o. HIV. Als de PCR-test positief is voor COVID19, betekent het alleen maar dat het 'in je tuintje groeit', maar niet per se dat het verantwoordelijk is voor de symptomen. Harvard vond het aannemelijker dat luchtvervuiling de oorzaak was van het grote aantal doden. De voorspelling voor het dodenaantal kan gerelateerd worden aan luchtvervuiling (van deeltjes kleiner dan 2,5 nanometer) in de lucht is die je ademt!
Een jaar geleden was ik in Sun Valley Wellness Festival en daar voorspelde ik adhv de luchtvervuiling dat de volgende pandemie zou ontstaan in Centraal China, en liet daarbij de kaart zien van de Roundup sprays boven China en liet zien waar de grootste druk op de biologie is gecreëerd.
Als een wetenschapper zegt dat een lab 8mlj keer zo snel kan als de natuur, de natuur kan het precies zo snel als nodig is, veel sneller dan labs ooit kunnen. Maar de natuur had de laatste duizende jaren nog niet zo vaak redenen om supersnel te veranderen, tot we met de industriële landbouw zo groot maakten. We stoppen elk jaar ca 3 miljoen kilo aan antibiotica in de grond, leggen extreem veel druk op ons microbioom dat vlgs mij versnelt nu meer dan de afgelopen 55 miljoen jaar, om de uitstervingskracht van de natuur in te zetten om veranderingen af te dwingen die voor de natuurlijke aanpassingen zorgen. Wij mensen doen daaraan ook mee: onze stress produceert massa's genomische informatie (dat zijn geen virussen, maar exosomen, een andere categorie, het zijn maar woorden). Biologie onder stress, brengt nieuwe genomische informatie naar buiten, elke seconde zend ieder lichaam andere micro RNA uit, gedragen door exosomen (dat zijn geen volledige gen-eiwitcodes, het zijn inimini boodschappers voor het genioom om ons heen, de microben om ons heen, onze naasten, huisdieren, voorbijgangers, planten, die krijgen allemaal informatie over mijn stressniveau. Elk organisme op aarde ook... 7 miljard mensen met elk 1,4 quadriljoen 10 tot de macht 24) bacteriën die genomische info uitzenden.
28:05 Minstens 30-50 % van de virussen is gemaakt door bacteriën, dat zijn bacteriofagen. Al onze cellen en alle bacteriën produceren die genetische informatie. En produceren we die niet, dan gebruiken we micro RNA-boodschappers (mRNA). We geven dit allemaal constant af! Onvoorstelbaar! En hoe kan een lab. beweren het 8.000.000 x zo snel te doen? Het lijkt me fysiek onmogelijk om dat te overtreffen. Ze zouden het wel sneller kunnen doen in één streng DNA. Maar dan moeten ze wel gokken, dat het op een intelligente manier een interactie aangaat met de omgeving. Neem bijv. een hoop varkenspoep. De meeste antibiotica wordt gebruikt bij varkens in de vleesindustrie. Die poep wordt als gevaarlijk gezien, en mag niet de grens over vanuit Amerika en mag niet de grond in. In North Carolina zijn de grootste varkenshouderijen, en daar zijn letterlijk meren van honderden miljoenen liters varkenspoep, ingesloten door oeverwallen. In die varkenspoep zit 10 tot de macht 15 virussen per eetlepel. Daar is dus een enorme virusfabriek met bacteriën, bacteriofagen en andere virusmakers. Zo wordt daar massa's virussen aangemaakt. We checken ze, we spellen ze verkeerd, de eiwitten passen zich aan, en je hebt een nieuw virus. En dan weer een verschuiving door spelfouten. Het tempo waarmee zo'n poepmeer verandert is onbegrijpelijk qua hoeveelheid en tempo.
30:23 WORDT VERVOLGD

 

DOWNLOAD GRATIS NEDERLANDSE HANDLEIDINGEN EN INFO

 

Aartsengel invocatie onder:

home email

Maak jouw eigen website met JouwWeb